Putem invinge cancerul impreuna!
Home
 

Avemar 300cp

avemar-300cp-www.farmacie-naturista.ro
Avemar comprimate filmate nu conţine zahăr, îndulcitori sau arome adăugate. Forma de comprimate filmate este recomendată pacienţilor care au probleme la administrarea soluţei preparate din granule din cauza mirosului specific şi gustului. Comprimatele filmate se depozitează, se transportă şi se dozează mai uşor.

Ce este Avemar?

Avemar este un aliment dietetic cu destinaţie nutriţională medicală specială în tratamentul pacienţilor cu cancer

Prin administrare regulată de Avemar se pot diminua efectele secundare ale  chimioterapiei şi radioterapiei, timpul de recuperare după intervenţia chirurgicală şi starea de oboseală cauzată de boală: se poate îmbunătăţi starea şi calitatea de viaţă a bolnavului.

Când este recomandată administrarea de Avemar?

  •  Avemar este indicat ca supliment în tratamentul clinic oncologic al pacienţilor cu tumori maligne (intervenţie chirurgicală, radioterapie, chimioterapie, imunoterapie, etc.).
  • Avemar acţionează la nivelul celulelor tumorale, ajutând la distrugerea acestora, având şi un puternic efect antiinflamator.
  • Avemar este indicat să se administreze continuu, fără întrerupere, înainte, în timpul şi după tratamentul oncologic.
  • Avemar poate fi administrat în orice stadiu al bolii maligne.

Ce este Avemar pulvis?

Ingredientul activ din Avemar, Avemar pulvis este un extract special, patentat, produs prin tehnologii farmaceutice, proces în care germenul de grâu reprezintă doar materia primă iniţială.

Un plic (17 g) de Avemar conţine 8,5 g de Avemar pulvis (pudră). 10 comprimate filmate Avemar conţin 7,4 g concentrat de Avemar pulvis, echivalent cu 1 plic (17 g) Avemar granule.

Produs Natural

Avemar este un produs natural (extract de germen de grau fermentat), recomandat pentru toate tipurile de cancer. Pentru exercitarea efectelor benefice maxime se recomandă administrarea produsului timp de minim 3 luni.

Toxicologie experimentală generală

În experimente acute (şoarece şi şobolan), subacute (şobolan) şi subcronice ( şoarece şi şobolan) nu s-a putut determina valoarea Avemar LD50, respectiv produsul nu a avut nici un fel de efect toxic.

În urma studiilor clinice efectuate timp de 6 ani, din valorile hematologice şi de laborator al bolnavilor la care s-a administrat Avemar nu s-a putut demonstra nici un efect toxic.

Conform experimentelor cu şobolani Avemar nu s-a dovedit carcinogen, din contră a arătat efect semnificativ anticarcinogen-chemopreventiv.  În test cu Drosophila melanogaster Avemar nu a fost mutagen, din contră a scăzut semnificativ mutogenitatea cobalt cloridului, uretanului şi a formaldehidei.

Asigurarea Calităţii

ISO 9001:2008 certificate issued by SGSAvemar este produs din extract de germeni de grâu selectat, de calitate superioară, respectând cerinţele G.M.P (Good Manufacturing Practice – Buna practică de fabricaţie).

Avemar este un aliment dietetic, cu destinatie nutritionala medicala, speciala in tratamentul pacientilor cu cancer. Avemar nu este un medicament. Avemar nu substituie tratamentele si medicamentele oncologice.
. Avemar nu este un medicament. Avemar nu substituie tratamentele si medicamentele oncologice.

Prin administrare regulată se pot diminua efectele secundare ale chimioterapiei şi radioterapiei, timpul de recuperare după intervenţii chirurgicale şi starea de oboseală cauzată de boală, durerea: se poate îmbunătăţi starea pacientului şi calitatea de viaţă a bolnavului, performanţa fizică. Poate să revină pofta de mâncare si astfel se poate prevenii slăbirea.

Administrarea produsului Avemar este recomandată complementar în tratamentul clinic oncologic al pacienţilor cu tumori maligne (intervenţie chirurgicală, radioterapie, chimioterapie, imunoterapie, etc.), sporeşte şansele la viaţă ale pacienţilor diagnosticaţi cu diferite forme de cancer.
Este indicat să se administreze continuu, fără întrerupere, înainte, în timpul şi după tratamentul oncologic.
Avemar poate fi administrat în orice stadiu al bolii maligne şi pentru orice tip de cancer.
Ambalaj: 300 comprimate/1 cutie
Greutate netă: 312g (2 x 156g)
Pentru exercitarea efectelor benefice maxime se recomanda administrarea produsului timp de minim 3 luni.
Se recomanda ca acest supliment sa se ia in mod neintrerupt in timpul tratamentelor oncologice. Chiar atunci cand tratamentul oncologic s-a terminat este recomandat sa continuati a lua suplimentul minimum 3 luni  si consultati-va cu doctorul Dvs
Farmacologia clinica

1. Mecanism
Avemarul are diferite mecanisme cu actiune simultane.

1.1. Inhibitia caii pentozo-fosforice (pentose phosphate pathway = PPP) in celulele tumorale
Avemarul opreste sinteza PPP-lui numai in celulele tumorale prin inhibarea transcetolazei. Transcetolaza este enzima cheie a etapei neoxidative a caii pentozofosforice, care catalizeaza transformarea glucozei in ribozo-5-fosfat. Ribozo-5-fosfat este substratul sintezei acizilor nucleice. Prin inhibarea transcetolazei nu are loc sinteza ARNm, si nici replicarea ADN-lui.
Prin acest mecanism Avemarul are o actiune similara cu citostaticele care inhiba indirect sinteza AND-lui.
In celulele tumorale Avemarul transforma glucoza neutilizata prin calea PPP in acizi grasi si aminoacizi. Prin acest proces celulele tumorale vor avea un mecanism asemanator celulelor normale. Acest mecanism explica de ce bolnavii care folosesc Avemar traiesc mai mult decat cei care nu folosesc.

1.2. Inductia apoptozei prin inhibarea poli-(ADP- riboz)-polimerazei (PARP)

Avemar provoaca apoptoza (moarte celulara programata) in mod specific numai in celulele tumorale, prin activarea sistemului caspase-3 proteazic respectiv ruperea proteolitica a enzimei PARP.
Este cunoscut faptul ca, activitatea intensificata in mod patologic a enzimei PARP in celulele tumorale este conditia progresiei bolii maligne, deoarece in primul rand enzimele PARP sunt raspunzatoare de corectarea greselilor tot mai frecvente la nivel genetic in urma intensificarii ratei multiplicarilor celulare, de asemenea ele raspund de rezistenta celulelor tumorale prezenta fata de numeroase citostatice. Acest mecanism poate explica partial faptul ca, Avemar poate suspenda in celulele tumorale rezistenta fata de medicamentele inhibitoare a sintezei acidului nucleic.
Totodata trebuie mentionat faptul ca, Avemar influenteaza activitatea PARP doar in acele boli in care rata apoptozei a scazut in mod patologic si invers in bolile ( de exemplu unele sindroame hemato-oncologice) in care rata apoptozei a crescut in mod patologic Avemar scade masura apoptozei. Fundalul molecular al acestui efect ,,integrativ”, ,, de mentinere a homeostaziei” nu a fost inca explorat.

1.3. Stimularea activitatii celulelor antitumorale natural killer-NK

In urma tratamentului cu Avemar scade chiar cu 90% concentratia moleculelor principalului complex de histocompatibilitate-I (MHC I), astfel celulele tumorale devin tinta celulelor natural killer. Avemar nu influenteaza nivelul antigenic MHC-I al celulelor sanatoase.
Raspunsul imun natural al organismului se bazeaza pe imunitatea ,,celulara”. Raspunsul imun celular antitumoral primar este legat de activitatea celulelor NK. Activitatea acestor celule este stimulata de concentratia scazuta a antigenelor MHC I. Altfel spus, NK nu ataca celula care are pe suprafata concentratie crescuta de antigene MHC I., si chiar aceasta este tehnica de scaparea a celulelor tumorale: ei stimuleaza sinteza de MHC I (upregulation de MHC I a celulelor tumorale), astfel se ,, deghizeaza”, se ascund de celulele NK.
Avemar inhiba semnificativ celulele tumorale in sinteza de MHC I, astfel ele pot fi prinse de celulele NK. Acest mecanism poate explica partial efectul antimetastatic al produsului Avemar.

1.4. Inductia expresiei moleculei de adeziune intracelulara (CD54, ICAM-1)

Avemar in sine stimuleaza semnificativ sinteza moleculelor ICAM-I tumorale intraarterial si acest efect este sinergic cu efectul asemanator al factorului de necroza tumorala alfa ( TNF-?).
Celalalt ,,element de baza” in raspunsul imun natural antitumoral este legat de functionarea macrofagelor . Citokinul sintetizat de macrofage, TNF-? atat in mod direct (prin inductie de apoptoza, sinteza a radicalilor liberi de oxigen), cat si in mod indirect (inhibarea vascularizatiei tumorale, stimularea altor reactii celulare antitumorale) este capabil de a distruge celulele tumorale. Pentru a desfasura aceasta activitate antitumorala, macrofagele trebuie sa ajunga in apropierea celulelor tumorale, cu ajutorul circulatiei respectiv prin migrarea lor in afara peretilor vaselor. ICAM-1 este proteina care ajuta trecerea limfocitelor prin peretii vasculari respectiv migrarea in tesutul tinta. O tumoare la marimea de 1 mm3 incepe sa-si dezvolte intensiv vascularizatia proprie (angiogeneza tumorala). Vasele proprii tumorale nu poseda sau poseda in cantitate minima ICAM-1. Aceasta este una dintre cele mai specifice tehnici de scapare (escape) a tumorilor maligne. Astfel, organismul stimuleaza in zadar elementele celulare a raspunsului imun, acestea nu pot trece peretii vasculari tumorali sa ajunga in apropierea celulelor tumorale (,,in apropiere de tinta”) ca sa le distruga. Avemar stimuleaza in mod dublu (in sine si prin stimularea productiei de TNF-? in macrofage) sinteza ICAM-1 in vasele tumorale si ajuta astfel celulele sistemului imunitar de a ajunge la celulele tumorale.

1.5. Inhibitia ciclooxigenazelor (COX)

Avemar inhiba semnificativ expresia genelor care codifica enzimele COX-1 si COX-2.. Astfel se explica efectul puternic antiinflamator al produsului Avemar, de asemenea acest mecanism poate explica in parte efectul preventiv in cancer de colon demonstrat prin experimente cu animale.

2. Interactiuni medicamentoase

2.1. Citostatice

Pe baza cunostintelor actuale, Avemar poate fi administrat cu siguranta deodata cu toate citostaticele folosite uzual in clinica. In urma cercetarilor de interactiune in vitro si in vivo, la administrarea combinatiilor Avemar-citostatice, nu scade efectul medicamentului citostatic. Este de asteptat faptul ca Avemar potenteaza efectul citostaticului administrat impreuna, totodata scade efectele secundare ale citostasticelor – mai ales cele hematopoetice. Cu administrare simultana de Avemar in multe cazuri pot fi prevenite scaderea dozelor de citostatice aparute in urma toxicitatii acestora.

2.2. Antiestrogenice

Avemar poate fi administrat in siguranta cu toate produsele antiestrogenice complementar, in tratamentul cancerului de san. In urma cercetarilor in vivo si in vitro efectuate, Avemar are efect de potentare in combinatie cu tamoxifen si substantele modulatori ai receptorilor estrogenici selectivi (SERM).

2.3. Citokine

Avemar poate fi administrat in siguranta cu toate citokinele uzuale, folosite in terapie. Efectul antineutropenic al combinatiilor Avemar-citokine este sigur mai buna decat a citokinelor in sine.

2.4. Imatinib mesylate

Pe baza cercetarilor clinice, in leucemie mieloida cronica administratrea Avemar simultan cu Imatinib mesylate are efect de sinergism. Au obervat de asemenea ca, Avemar suspenda rezistenta la imatinib si astfel imatinib poate fi administrat fara intrerupere.

2.5. Vitamina C

In unele experimente cu animale, vitamina C administrat simultan cu Avemar a condus la scaderea efectului Avemar-lui. Deoarece vitamina C este recomandat la multi pacienti cu tumori maligne, intre administrarea vitaminei C respectiv Avemar este necesar o pauza de 2 ore.

3. Interactiuni ne-farmacologice

3.1. Radioterapia

Avemar poate fi administrat in continuu, fara intrerupere in timpul radioterapiei la bolnavii cu tumori. Avemar nu influenteaza eficienta radioterapiei, in schimb scade efectele secundare hematopoetice.

3.2. Interventii chirurgicale

Avemar poate fi administrat inaintea interventiei- ca neoadjuvant- respectiv dupa interventia chirurgicala fara intrerupere. In urma interventiei chirurgicale, tratamentul cu Avemar poate fi inceput cel putin la 4 zile, dupa ce nutritia pacientului si-a reluat calea normala. Administrarea produsului Avemar inainte si dupa interventie chirurgicala intervine in preventia sau intarzierea progresarii tumorii, dar se poate astepta si la diminuarea complicatiilor interventiei (de ex. Infectii) respectiv reabilitarea mai rapida a pacientului

4. Studii clinice

Administrarea in continuu, fara intrerupere de Avemar complementar cu oncoterapia clinica (interventii chirurgicale, radio- si chemoterapia) poate inhiba progresia in toate stadiile bolilor tumorale, efectul de inhibare a metastazelor a fost dovedit si prin studii clinice. Ea poate fi administrat simultan, respectiv in pauzele tratamentului oncoterapeutic, dar si dupa sistarea oncoterapiei pe baza cunostintelor noastre timp nelimitat. Conform indicatiilor aprobate de autoritati, Avemar este administrat atat in multe tipuri de tumori solide, cat si in terapia adjuvanta a bolilor sistemului hematopoetic. S-au efectuat studii clinice controlate in anumite boli, rezultatele carora au ajutat la elucidarea rolului Avemar-lui in strategia tratamentului bolilor maligne. Pe langa rolul de inhibitor tumoral, aplicabilitatea produsului in siguranta este dovedit pe baza studiilor clinice efectuate timp de 6 ani. Imbunatatirea calitatii vietii a fost de asemenea dovedit in toate studiile. Iar in unele cazuri avansate de boala, unde tratamentul oncoterapeutic activ nu s-a mai putut lua in considerare, administrarea de Avemar a produs nu numai imbunatatirea calitatii de viata, dar si-a dovedit eficienta in reducerea semnificativa a progresarii in continuare a bolii.

4.1. Cancer colorectal

Administrarea Avemar complementar terapiei oncologice active este indicat in oricare stadiu al bolii. De la stadiul clinic Dukes B2 in sus, administrarea Avemar timp indelungat face parte lege artis din terapia cancerului colorectal. De asemenea, este de mentionat faptul ca la pacientii cu metastaze la distanta, complementar cu chemoterapia (5-fluorouracil, scheme terapeutice pe baza de irinotecan sau oxaliplatin) respectiv dupa terminarea acesteia, administrarea Avemar in continuare prelungeste semnificativ supravietuirea.

4.2. Melanoma malignum

Cunoscand prognosticul prost si dificultatile tratamentului in stadiile avansate a bolii, poate fi considerat rezultat semnificativ faptul ca Avemar -complementar cu oncoterapia activa- poate opri progresia bolii in stadiul III, cand tumoarea este in stadiu avansat si exista deja metastaze in ganglionii limfatici invecinati. Intr-un studiu clinic, pe langa tratamentul cu DTIC- administrat timp de 6 luni, complementar s-a inceput tratament cu Avemar timp de 1 an, numarul metastazelor a fost mai scazut decat in cazurile unde s-a administrat numai DTIC.

4.3. Tumori ai cavitatii bucale

Administrarea complementara de Avemar a crescut semnificativ eficienta tratamentului citostatic, astfel incat s-a imbunatatit calitatea vietii respectiv capacitatea nutritiva a bolnavului. Pe langa tumorile cavitatii bucale, cu Avemar pot fi tratate eficient si tumorile maligne a pancreasului, a faringelui si laringelui.

4.4. Sepsis

Una dintre cele mai severe complicatii a tratamentului cu citostatice- greu tratabil cu antibiotice si factori stimulatori de colonie- este neutropenia febrila si urmarea ei sepsisul complicatii care ameninta in special copii cu tumori maligne solide sub tratament cu doza subletala- astfel fiind eficient – chemoterapeutica. In cazul in care tratamentul sus amintit se completeaza cu Avemar, aceste complicatii foarte severe apar mult mai rar, astfel se poate continua tratamentul citostatic prescris si sansele de vindecare cresc.

4.5. Rezultate in urma tratamentului in alte boli tumorale

Dintre tumorile urologie, in cancerul vezicii urinare pe langa tratamentul citostatic, respectiv in carcinomul renal cu celule clare completarea tratamentului citostatic si imunoterapeutic cu terapie de sustinere cu Avemar s-a observat cresterea efectului de inhibare a progresiei tumorii. In cancerul de prostata s-a observat inhibarea cresterii metastazelor respectiv in cateva cazuri de rezistenta la terapie hormonala s-a demonstrat regresare semnificativa prin metode imagistice.
In carcinom hepatocelular stadiu avansat s-a putut demonstra regresare, iar in cazuri operabile dupa rezectia tumorii primare s-a reusit intarzierea dezvoltarii recidivei prin administrare continua de Avemar.
In cancer de san, rata regresarii metastazelor osoase a crescut in urma tratamentului cu Avemar fata de terapia clasica. Cu aceasta afirmatie coreleaza faptul ca Avemar are efect sinergistic si potenteaza activitatea tamoxifenului si a substantelor SERM.
La pacienti cu cancer pulmonar fara celule mici pentru care tratamentul oncoterapeutic activ a fost nepotrivit, numai prin administrare de Avemar s-a reusit regresare confirmat prin metode imagistice.
Cu toate ca urmarirea bolnavilor cu tratament Avemar este posibil doar in cateva cazuri, printre cazurile cu rezultate bune se include si cancer ovarian, gastric, tiroidian adenopapilar, limfom non-Hodgkin si myeloma multiplex. Astfel putem deduce faptul ca posibilitatile terapeutice cu Avemar sunt mult mai mari decat ce s-au dovedit pana acum prin studii clinice.

5. Toxicologie

5.1. Carcinogeneza, mutogeneza, genotoxicitate

Conform experimentelor cu sobolani Avemar nu s-a dovedit carcinogen, din contra a aratat efect semnificativ anticarcinogen-chemopreventiv.
In test cu Drosophila melanogaster Avemar nu a fost mutagen, din contra a scazut semnificativ mutogenitatea cobalt cloridului, uretanului si a formaldehidei.

5.2 Toxicologie experimentala generala

In experimente acute (soarece si sobolan), subacute (sobolan) si subcronice ( soarece si sobolan) nu s-a putut determina valoarea Avemar LD50, respectiv produsul nu a avut nici un fel de efect toxic.

5.3 Toxicologie umana

In urma studiilor clinice efectuate timp de 6 ani, din valorile hematologice si de laborator al bolnavilor la care s-a administrat Avemar nu s-a putut demonstra nici un efect toxic.

 

01/07/2014 This post was written by Categories: Cancer bucalCancer cervicalCancer colonorectalCancer de col uterinCancer de ficatCancer de pieleCancer de prostataCancer de sanCancer de vezica urinaraCancer duodenalCancer gastricCancer hepaticCancer mamarCancer oro-faringianCancer ososCancer ovarianCancer pancreaticCancer pulmonarCancer renalCancer testicularChimioterapieMetastazePagina principala No comments yet


Leave a Reply

Top