Putem invinge cancerul impreuna!
Home
 

Apisan forte 400g

APISAN FORTE supliment nutritiv şi puternic energizant

Apiterapia,ca terapie naturală are un istoric multimilenar,dar confirmarea ei ştiinţifică datează doar de câteva secole.

Dintre produsele naturale ale stupului de albine ,mierea  est esingurul aliment şi totodată medicament ;celelalte produse –polenul ,păstura şi lăptişorul de matcă au pe lângă rolul redus de nutriţenţi şi efecte terapeutice, iar alte trei produse-ceara , propolisul şi veninul de albine – au numai  importanţă terapeutică, reprezentând factori naturali de terapie.

S-a scris mult despre aportul fiecărui component al produselor stupului la starea de sănătate a omului sănătos şi bolnav,dar trebuie să fim conştioenţi de faptul că efectul fiecăruia din aceşti factori,luaţi  în parte este greu de definit  şi mai ales de cuantificat.

Astăzi  medicina naturistă (mai corect denumită medicina naturală) trebuie să se bazeze, ca şi surata ei mai nouă,medicina alopată,pe dovezi ştiinţifice –calitative şi cantitative. Pentru aceasta gândirea noastră trebuie să fie una integratistă, holistică şi nu îngustă., unicistă.

În acest context a fost creat preparatul Apisan Forte,care ca mod de actiune  respectă şi principiul hipocratic,,primum non nocere”, care în traducere liberă ar însemna ,,mai întâi să nu facă rău”.

Dacă beneficiile aduse de mierea de albine şi de unele dintre produsele stupului de albine ca aliment erau cunoscute de mii de ani din însemnările celebrilor medici greci Hipocrate şi Galien sau ale filozofului latin Caius Plinius,cele referitoare la utilizarea polenului floral sunt achiziţii mai noi,datând  din ultimele secole ale mileniului abia încheiat.

Surprinzător, în lucrarea ,,Istoria vikingilor” scriitorul  suedez Gősta Carlos consemna faptul  că polenul era cunoscut de către Vikingi şi că   în campaniile lor războinice fagurii cu miere şi păstura constituiau cea mai bună rezervă alimentară  energizantă, pentru a le potoli ostaşilor senzaţia de foame, a preveni efectele  malnutriţiei asupra lor şi a-i feri de  diverse îmbolnăviri .

Mai recent numeroşi biochimişti,medici,biologi,botanişti şi–au publicat observaţiile lor  despre produsele apicole în numeroase volume sau articole cu mare valoare ştiinţifică .Este cazul cercetătorilor francezi Chauvin R. ,Gonnet M.,Vaché G., ale germanului Schmid S. ,ale suedezilor  Lunder R. şi Carlson G. ,ale spaniolului Paret L.R.dar şi ale multor autori români,dintre care amintim aleatoriu pe Măghiraş L.A. , Ialomiţeanu M.,Nicolau N., Păunescu Tamara,Mihăilescu N.N.,Roman Şt. sau  cele elaborate şi publicate de cercetătorii aflaţi sub egida Societăţii,, Apimondia” din Bucureşti .

Dacă mierea este alimentul –medicament cel mai cunoscut din apiterapie, facem câteva precizări şi  în legătură cu polenul floral, care se prezintă ca  o pulbere aurie, parfumată. El reprezintă de fapt elementul masculin al florilor din natură, care ,prin inetrmediul albinelor şi cu rolul lor ,,de cărăuş” este purtat de la o plantă aflată în stadiu de inflorescenţă,la alta.Fără  polen, fără albine şi fără acest mod de fertilizare ar dispărea multe plante din natură .Din fericire pentru apicultura din România albina românească este foarte rezistentă la condiţiile naturale de viaţă. Calitatea polenului şi a mierii recoltate în România corespund standardelor europene.

Prin conţinutul biochimic bogat mierea ,polenul floral şi ceilalţi produşi ai stupului de albine reprezintă un complex biologic natural cu valoarea nutritivă, bioenergetică şi biostimulatoare ridicată şi într-un raport ideal între aceşti compuşi care au  o biodisponibilitate specifică faţă de organismul uman,astfel încât stimulează funcţiile vitale ale organismului sănătos sau bolnav.

Compoziţia chimică complexă a produsului Apisan Forte explică atât efectele sale terapeutice ,cât şi rolul său de factor nutritiv.

Factorii chimici care-i conferă suplimentului nutritiv şi energizant Apisan Forte proprietăţile de antiinflamator, bacteriostatic,antioxidant şi vasculotrofic sunt : 35% aminoacizi esenţiali şi neesenţiali,acizi nucleici,proteine vegetale; 55 % glucide (zaharoză, fructoză, maltoză şi poliholozide), 2 % lipide (acizi graşi nesaturaţi şi saturaţi şi în special acid linoleic şi linolenic),vitamina A şi precursorii ei – (carotenoizii), vitamine din complexul B (riboflavina,piridoxina,tiamina, ciancobalamina ) vitamine C,E, K, PP, acid folic,3 % subtanţe minerale (calciu, cupru, fier, potasiu,seleniu,mangan,zinc,fosfor), enzime (amilază, fosfatază, invertază, colinestează) substanţe flavonoide şi fitosteroli (adevăraţi hormoni vegetali).

Polenul floral folosit la prepararea Apisanului Forte este recoltat in perioada înfloririi maxime a unor plante,iar prepararea sa nu se face prin tratare termică, pentru a se evita diminuarea  conţinutului in enzime biologic active.

Mierea folosită la prepararea Apisanului Forte este o miere specială şi nu una comercială. Obţinerea ei se face respectând cât mai mult ciclul de producere a mierii în stare naturală, adică aşa cum o produc albinele care trăiesc în libertate. Aceasta presupune ca mierea să fie recoltată după căpăcirea fagurilor în totalitate, după maturarea ei în faguri, cel puţin 30 de zile, ceea ce permite ingredientelor puse de albine la suprafaţa mierii, înainte de căpăcire, ca propolis şi o serie de enzime, să se înglobeze în miere.

Mierea vie folosită la prepararea Apisanului Forte are un conţinut în vitamine şi enzime de până la 50 de ori mai mare decât mierea comercială care este supusă la tratamente termice în vederea îmbutelierii. Calitatea mierii şi a celorlalte produse apicole folosite, cât şi tehnologia de fabricare a Apisanului Forte, a dus la obţinerea unor rezultate notabile ale produsului Apisan Forte – 3 madalii de aur la Saloanele Internaţionale de Invenţii de la Geneva, Bruxelles şi Bucureşti, la Secţiunea Sănătate. De asemenea, produsul a mai primit o recunoaştere din partea inventatorilor din HON KONG prin acordarea unei cupe şi a diplomaei pentru Cea mai bună invenţie, în anul 2008, la Geneva, la Secţiunea Sănătate.

Suplimentul nutritiv Apisan Forte este un preparat natural care, deşi a fost folosit de un mare număr de oameni sănătoşi sau bolnavi, nu a dus decât excepţional de rar la unele efecte secundare nedorite, cum ar fi alergia la polen. Se consideră că prin  diluarea şi prin conservarea polenului  în mierea de albine, acest efect este de cele mai multe ori  neutralizat. Aşa se explică faptul că majoritatea celor dintre  cei care au folosit acest preparat nu au prezentat manifestări alergice locale sau generale.

APISANUL FORTE CA SUPLIMENT NATURAL ENERGIZANT

este recomandat cu precădere sportivilor de performanţă sau amatori, tinerilor şi adulţilor presatori  de activităţi fizice şi psihice extenuante , dar şi copiilor după vârsta de 2 ani ( cu precădere în perioadele lor de creştere şi dezvoltare deosebită).

 

Acestor categorii umane le este recomandat cu precădere preparatul Apisan Forte deoarece autorul brevetului a constatat, în cele mai multe cazuri, rolul benefic al acestuia prin acţiunile sale atât curative, cât şi preventive:

-ajută dezvoltarea organismului copiilor în perioadele lor de creştere,fiind considerat un aliment perfect, complex, o ,,hrană funcţională vie”;

-furnizează o parte din energia necesară organismului în perioadele de efort fizic sau/ şi  intelectual deosebit la sportivii de performanţă,la elevi şi tineri,

-întârzie apariţia senzaţiei de oboseală şi de epuizare fizică,contibuind  la refacerea energetică după eforturi susţinute;

– stimulează factorii de imunitate a organismului sportivilor, crescându-le rezistenţa la o serie de infecţii virotice sau microbiene.Este indicat şi în perioada de convalescenţă, după boli inflamatorii sau infecţioase;

-este un bun preparat eubiotic, menţionând echilibrul normal al florei intestinale, iar în cazurile de tranzit intestinal încetinit are un rol laxativ blând;

-prin mierea de albine pe care o conţine,preparatul este un aliment hipercaloric; 100g  din preparat furnizează organismului 200 calorii.Comfirmarea acestei calităţi a preparatului care conţine o cantitate de miere vine de la  alpinistul Edmond Hillary care a declarat că atunci când a escaladat  muntele Everest efortul său energetic enorm a fost susţinut în mare măsură de consumul de meire de albine;

– într-un volum relativ redus,preparatul Apisan Forte conţine aproape toate elementele nutritive necesare întreţinerii vieţii;pe bună dreptate poate fi considerat ,,un aliment perfect”  o ,, hrană funcţională”,aşa, cum o denumeşte un mare susţinător al  terapiilor naturale,  Academicianul Doctor în Farmacie Ovidiu Bojor  în lucrarea ,,Fitoterapie tradiţională şi modernă ” Ed. Fiat Lux,ediţia a V a ,Buc. 2010 pg 334 .

Din datele ştiinţifice şi din experienţa îndelungată a autorului brevetului Apisan Forte rezultă că  acţiunile lui terapeutice  se pot astfel rezuma:

stimulează creşterea imunităţii organismului ,acţionând indirect în prevenirea şi combaterea multor boli severe ale omului .Aşa cum  susţin şi unii cercetători oncologi,consideră că este benefic chiar şi în boala canceroasă,dar  ca terapie complementară;

combate efectele secundare nedorite ale radioterapiei şi chimioterapiei

( greţuri, vărăsături,diaree);

stimulează energetic şi bioenzimatic activitatea creierului în anumite perioade critice ale evoluţiei sale: la copii în perioada de creştere, dar şi la tinerii şi  vârstnicii  cu suferinţe cerebrale acute sau cronice;

reduce şi elimină radicalii liberi (oxid ,peroxid,superoxid )rezultaţi din metabolismul celular general,responsabili de apariţia precoce a procesului de îmbătrânire a organismului uman. De aceea se consideră  că preparatul este  un puternic factor antioxidant;

combate consecinţele subnutriţiei şi ale alcoolismului cronic asupra organsimului. De asemenea bolnavii cu boli severe, dupa administrarea produsului Apisan Forte percep o ameliorare clinica a simtomelor suparatoare,confirmate si de analize medicale;

previne sau contribuie la înlăturarea unor dereglări hormonale; stimulează spermatogeneza şi prin aceasta creşte fertilitatea;

împiedică ,întârzie sau ameliorează evoluţia hipertorfiei de prostată;

menţine troficitatea fanerelor (unghii,păr );

are efect eubiotic,eupeptic şi chiar antibacterian asupra florei  digestive, combătând constipaţia,colita şi insuficenţa digestivă. Efectul  antibacterian se manifestă doar asupra florei microbiene patogene, nu şi asupra celei saprofite (nepatogene) din tubul digestiv;

are uşoară şi de scurtă durată acţiune hipoglicemiană;

are efecte  hipocolesterolemiante şi hipolipidemiante, prevenind procesul de ateromatoză şi ateroscleroză cerebrală,cardiacă şi oculară;

contribuie la combaterea nevrozelor ,neurasteniei şi a stărilor depresive

stimulează troficitatea pereţilor vasculari ( în special al venelor ) prin conţinutul bogat al preparatului în rutin;

 

Contraindicaţiile administrării preparatului Apisan Forte sunt relative şi numai rareori absolute:

-nu se administrează bolnavilor cu diabet zaharat cunoscut sau cu stări prediabetice ( cu tendinţă la hiperglicemie);

-nu se administrează persoanelor cu alergie la polen;

-nu se administrează bolnavilor cu ulcer gastric sau duodenal în faza lor acută;

 

Apisan Forte se comercializează  în borcane din sticlă cu capacitatea  de 500,1000 şi 1500 ml. Conţinutul preparatului are consistenţa unei paste  de culoare galbenă. Borcanul  trebuie păstrat la loc uscat ,rece şi la întuneric.

Administrarea prepatului este simplă şi sigură,iar calităţile sale gustative îl fac uşor acceptat de consumatorii de toate  vârstele.

Pentru tonifiera şi sănătatea organismului sportivilor se recomandă a se lua câte o lingura de 3 ori pe zi:prima dimineata pe nemancate tinandu-se sub limba pana la dizolvare,pentru a se realiza absorbtia integrala a preparatului ; urmatoarele doua linguri se vor lua dupa masa de pranz si de seara,ca desert,pe toata perioada sustinerii unui efort fizic important ( antrenamente,competitii sportive si in perioadele de refacere dupa efort). O lingură reprezintă cantitatea de 35 gr.

Pentru administrarea Apisanului Forte se recomanda folosirea lingurilor de lemn sau material plastic,deoarece contactul preparatului cu metalul ii diminueaza efectul terapeutic cu pana la 30% ,efect de care s-a ocupat in timpul vietii sale cunoscutul terapeut naturist Ing .Valeriu Popa,al carui discipol se considera Ing Victor Bogdan.

 

Preparatul Apisan Forte a intrat pe piaţa suplimentelor nutritive şi energetice naturale ca produs al Societăţii Comerciale Apisan Forte S.R.L. din Municipiul Zalău din Judeţul Sălaj,iar prospectul produsului a fost întocmit cu consultanţa de specialitate a d-lui Octavian Popescu –doctor în Ştiinţe Medicale.

Bibliografie selectiva

D.C. Jarvis,, Mierea şi alte produse naturale – Traducere Ed. Apimondia Buc. 1991 p.77

* * *   ,,Valoarea dietetică a polenului ” Traducere Ed. Apimondia Buc.1977 p 3

Mircea Ialomiţeanu ,,Polenul – aliment – medicament,valoare biostimulentă şi terapeutică” Ediţia II a Ed.Apimondia,Buc.1987p 109

Arcadie Percek ,,Terapeutică   naturistă” Ed. Ceres, Buc, 1987 p 66

Liviu Alexandru Măghiraş ,, Albinele şi produsele lor” Ed. Ceres,Buc. 2002, p 354

Ovidiu Bojor şi colaboratorii ,, Fitoterapia tradiţională şi modernă” Ed. Fiat Lux, Ediţia  aIII- a, Buc.2003, p 334

Sabin Ivan ,,Medicina pentru toţi” Ed. Coresi, Ed a III a, Buc ,2004 p 18 -26

Ovidiu Bojor – Răducanu Dumitru ,, Plante şi miresme biblice.Hrană pentru suflet şi trup” Ed.Fiat Lux,Buc,2007, p 228

Gheorghe  Mencinicopschi, Ovidiu Bojor, Larisa Ionescu – Călineşti ,, Compendiu de terapie naturală” Ed. Medicală ,Buc, 2009,p 767

Rawhi M. A.  Abdalla ,, Totul despre apiterapie” Traducere Ed. All ,Buc., 2012

p 83; 138;208

 

APISANFORTE

PROSPECT
Informații pentru utilizatori
În acest prospect găsiți:
1. Ce este Apisan Forte
2. Compoziție
3. Acțiuni benefice
4. Mod de administrare
5. Indicații terapeutice
6. Sarcină și alăptare
7. Contraindicații, precauții
8. Informații suplimentare 1
2 3
1. Ce este Apisan Forte?
Apisan Forte este un supliment nutritiv preparat din produse apicole de calitate deosebită şi netratate
termic. Apisan Forte este indicat ca adjuvant în tratamentul unui număr mare de afecţiuni, precum şi în prevenirea
apariţiei acestora şi în asigurarea stării permanente de sănătate.

2. Compoziţie
APISAN FORTE conţine polen, miere, aminoacizi esenţiali, vitamine hidrosolubile, liposubile, hormoni,acizi nucleici, enzime si substanţe antioxidante inclusiv beta caroten, vitamina C si vitamina E, acidfolic, provitamina A, flavoane, flavonoide, compuşi aromatici, fitohormoni, acizi organici (lactic, oxalic, citric, malic). Apisan Forte nu conţine conservanţi chimici.

3. Acţiuni benefice
– Ajută la dezvoltarea organismului copiilor în perioada de creştere;
– Întârzie sau împiedică apariţia precoce a fenomenelor celulare de îmbştrânire;
– Stimulează creşterea imunităţii;
– Stimulează energetic şi bioenzimatic activitatea creierului în perioade critice;
– Combate consecinţele subnutriţiei, dar şi ale alcoolismului cronic;
– Previne sau contribuie la înlăturarea unor dereglări hormonale;
– Împiedică sau ameliorează evoluţia hipertrofiei de prostată;
– Combate constipaţia, colita, insuficienţa digestivă;
– Indicat în flebite, varice şi hemoroizi. Fiind un produs steril, poate fi aplicat direct pe răni, grăbind procesul
de cicatrizare;
– Hepatoprotector şi cardioprotector. Conţinând rutin, este indicat şi în terapia bolilor vasculare periferice.

Principalii constituienţi organici ai produsului APISAN FORTE si rolul acestora:
– aminoacizi (metionină, valină, jizină, cistină, glutamină etc.) care accelerează funcţionarea ficatului
si implicit dezintoxicarea organismului;
– grăsimi si mai ales acizi nesaturaţi – linol, acid linoleic, acid arahidonic – care joacă un rol important în
prevenirea arteroscleroze – fermenţi, hormoni, vitamine, flavonoizi, necesari organismului pentru
mărirea puterii de rezistenţă;
– vitamina A. APISAN FORTE conţine de 20 de ori mai multă vitamina A decât morcovul, si deasemenea
provitamina A;
– complexul vitaminic B: B1, B2, B3, B5, B6, B8, B12 cu rol complex pentru organismul uman. Vitaminele B
sunt utilizate pe rol de coenzime (componente-cheie ale enzimelor) în aproape orice parte a organismului.
Ele sunt esenţiale în menţinerea sănătăţii sistemului nervos, a pielii, părului, ochilor, ficatului şi a cavităţii
bucale, precum şi pentru păstrarea unui bun tonus muscular în tractul gastrointestinal. Vitaminele B dau
de asemenea energia necesară metabolismului carbohidraţilor, grăsimilor şi proteinelor.
– vitamina C: antioxidant, protejează corpul prin distrugerea radicalilor liberi din fluidele organismului.
– vitamina E, reduce parţial afecţiunile provocate de bioxidul de carbon si de bioxidul de sulf.
– rutin, asigură prevenirea hemoragiilor la nivelul creierului, inimii sau retinei; ameliorarea condiţiei
organismului în stările de alergie prin diminuarea producerii si eliberării de histamină; menţinerea
stratului de colagen, esenţial în păstrarea bunei structuri a stratului exterior al pielii (epiderma); are rol
esenţial în absorbţia vitaminei C; facilitează vindecarea rănilor; întăreste capilarele sanguine, fapt pentru care este recomandat în tratamentul venelor varicoase, ulceraţiilor si hemoroizilor; previne cancerul; creste capacitatea organismului de a lupta împotriva infecţiilor virale;
– lecitină si în special acizi nucleici.
Suplimentarea cu APISAN FORTE a regimului alimentar, adaugă organismului substanţe de bază ale acizilor nucleici, realizându-se astfel o terapie celulară modernă.

Constituienţii anorganici ai APISAN FORTE:
– macroelemente: fier, magneziu, calciu, potasiu, sodiu, clor;
– microelemente: crom, cupru, mangan, nichel, seleniu, zinc;
– minerale: fosfor, calciu, potasiu, fier, magneziu, iod.

4. Mod de administrare4. Mod de administrare
Pentru dezvoltarea organismului copiilor în perioada de creştere:
– copiii între 3 – 8 ani vor consuma maximum 5 grame (1 linguriţă) pe zi;
– copiii între 8 – 12 ani vor consuma maximum 10 grame (2 linguriţe) pe zi;
– copiii între 12 – 15 ani vor consuma maximum 12-15 grame (o lingură) pe zi;

NU ESTE INDICAT COPIILOR SUB 3 ANI
Apisan Forte se recomanda a fi consumat câte o lingură PE ZI TIMP DE 6 LUNI, pentru prevenirea apariţiei
anumitor afecţiuni şi în asigurarea stării permanente de sănătate.

* ÎN CAZUL BOLILOR GRAVE CA:
ALZHAIMER, ADENOM DE PROSTATĂ, ENDOMETRIOZĂ,
GLIOM, GUTĂ, HIPOTIROIDIE CRONICA AUTOIMUNĂ,
SCLEROZĂ ÎN PLĂCI, LEUCEMIE LIMFOIDĂ CRONICĂ,
MELANOM MALIGN, MYASTENIA GRAVIS, NODULI
TIROIDIENI, PARKINSON, RINICHI POLICHISTICI,
SINDROM EXTRAPIRAMIDAL, TUMORI ABDOMINALE,
TETRAPAREZA SPASTICA, CANCER, INSUFICIENTA
RENALĂ, CIROZĂ, SE RECOMANDĂ CÂTE 2 LINGURI PE ZI
TIMP DE 6 LUNI:
– 1 Lingură ( 35 gr.) DIMINEAŢA PE STOMACUL GOL
– 1 Lingură (35 gr.) LA PRÂNZ SAU SEARA

* ÎN CAZUL HEPATITELOR, ANEMII CRONICE, BOLI DE
INIMĂ, BOLI DE PIELE, ARTROZE ŞI COXARTROZE,
DEPRESII, INFECŢII, GLAUCOM, MIOPIE, NEVROZĂ,
PAREZE, POLIARTRITĂ REUMATOIDĂ, PROSTATĂ,
REUMATISM, TROMBOFLEBITĂ, SE RECOMANDĂ CÂTE 2
LINGURI PE ZI TIMP DE 2 LUNI:
– 1 Lingură( 35 gr.) DIMINEAŢA PE STOMACUL GOL
– 1 Lingură (35 gr.) LA PRÂNZ SAU SEARA ŞI
– 1 Lingură ( 35 gr.) DIMINEAŢA PE STOMACUL GOL ÎN
URMĂTOARELE 4 LUNI
E indicat ca preparatul să nu fie înghiţit repede, ci
ţinut cât mai mult posibil în gură, pentru a favoriza
buna lui absorbţie.

5. Indicaţii terapeutice
Ajută la dezvoltarea organismului copiilor în perioada de crestere, sporeste imunitatea, stimulează activitatea creierului, tratează dereglările hormonale, împiedică si ameliorează evoluţia hipertrofiei de prostată, este recomandat în flebite, varice, hemoroizi, constipaţie, colită, arteroscleroză, grăbeste procesul de cicatrizare a rănilor, elimină infecţiile pielii, este hepatoprotector (hepatite cronice, ciroze) si cardioprotector (insuficienţă cardiacă, cardiopatie
ischemică), combate tusea rebelă si favorizează expectoraţia, ameliorează funcţia vizuală.

6. Sarcina şi alăptarea. Sarcina si alăptarea

APISAN FORTE NU ESTE CONTRAINDICAT PE PERIOADA SARCINII ŞI ALĂPTĂRII.

7. Contraindicatii, precautii:
– diabet zaharat, intoleranţa la una din componente.

NU ESTE RECOMANDAT PERSOANELOR CARE AU
O ACIDITATE CRESCUTĂ.

8. Informaţii suplimentare
Apisan Forte a dat rezultate satisfăcătoare în bolile menţionate, motiv pentru care consumatorii produsului Apisan Forte au mulţumit public inventatorului Bogdan
Victor în revista Formula AS şi nu numai.

Condiţii de păstrare:

– Se recomandă păstrarea în ambalajul original, fiind astfel ferit de razele directe ale soarelui.
-Se va feri de umiditate, fiind păstrat la o temperatură de până la 25°C.

Calea de administrare: orală.

 

04/11/2016 This post was written by Categories: Categorii No comments yet


Leave a Reply

Top